Jag hatar korv i alla former. Någon enstaka gång kan det vara gott men rent generellt usch och blä !! Men igår gjorde jag något som var jätte gott och det var just med korv.

Falukorvsgratäng ala provencale

  • Det här behöver du:
  • 600 gr falukorv
  • 500 gr färskpotatis
  • 3 st tomater
  • squash
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 tsk basilika
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl riven permesanost
  • färsk basilika
  •  
  • Så här gör du:
  • Skiva korv och tomater i ½ cm tjocka skivor och squas och potatis i mm tjocka skivor
  • Varva korv, potatis, squash och tomat i en ugnssäker form
  • Blanda grädde, vitlök, basilika, salt och peppar och häll över gratängen
  • Strö över riven ost
  • Stek gratängen mitt i ugnen i ca 40 minuter i 200 grader tills gratängen fått fin färg och potatisen är mjuk
  • Ta ut gratängen och garnera med lite färsk basilika.

Klart att servera !!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.