Kan inte förstå varför man glömmer bort vissa maträtter. Tacopaj är en av rätterna som vi gör allt för sällan. Brukar ni göra Tacopaj ?? Hur gör ni ??

Min favorit, än så länge har jag hittat hos Arla köket. Receptet är beräknat till 6 portioner.

 

  • Det här behöver ni till pajdegen:
  • 150 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprika pulver
  • 2 msk vatten

 

  • Så här gör du:
  • Knåda ihop smör, mjöl och paprika pulver till en grynig massa
  • Ha i vattnet och arbeta ihop till en smidig deg
  • Tryck ut pajdegen i en form, gör några hål i degen med en gaffel
  • Ställ i kylen i 30 minuter
  • För grädda pajdegen i 12 minuter mitt i ugnen i 225 grader

 

  • Till pajfyllningen behöver du:
  • 500gr Köttfärs
  • Lök
  • 1 påse Tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 2dl Creme Fraiche Paprika/Chili
  • 2dl Lätt Creme Fraiche
  • Cocktailtomater
  • Jalapeñjo
  • Riven ost
  • 1 tsk paprika pulver

 

  • Så här gör du:
  • Bryn köttfärsen och löken i smör
  • Tillsätt tacokrydda och vatten, låt små koka i 5 minuter
  • Blanda ihop  creme fraichen paprika/chili med lättcremfraichen
  • Halvera tomaterana och låt jalapeñjon rinna av
  • Fyll pajskalet med köttfärs och bred på creme fraiche blandningen
  • Täck med tomathalvor och jalapeñjo
  • Strö över ost och pudra till sist över lite paprika pulver
  • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter i 225 grader.

Servera grönsallad och vitlökssås till pajen !! Klart att avnjuta !!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.