Här kommer receptet på den andra smörgåstårtan som vi hade till midsommar.

  • Det här behöver du:
  • 9st Landgångsbröd
  • 100 gram rökt skinka
  • 100 gram hårdost
  • 1½ dl ananas i små tärningar
  • 1½ dl fint tärnad gurka
  • 1½ dl fint tärnat äpple
  • 1 dl fint strimlad purjolök
  • 1½ dl vispgrädde
  • 3/4 dl majonnäs
  • 1 tsk senap
  • Salt och peppar
  • Några droppar tabasco
  • Till Garneringen behöver du:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk senap
  • 1 förpackning färdig skivad ost
  • 20-25st körsbärstomater
  • 40 tunna skivor av rökt skinka
  • 200-300 gram vindruvor
  • skivad gurka

 

  • Så här gör du:
  • Skär skinka, ost, ananas, gurka och äpple i fina tärningar
  • Strimla purjolöken fint
  • Vispa grädden och blanda med majonnäs, senap och några droppar tabasco
  • Blanda alltsammans och smaka av med salt och peppar
  •  
  • Kantskär bröden och lägg dom tre och tre.
  • Lägg hälften av fyllningen på första botten
  • Lägg på nästa botten men var noga med att skarvarna inte hamnar på samma ställe
  • Lägg på resten av fyllningen och täck med en tredje botten

 

  • Till garneringen:
  • Blanda vispad grädde med majonnäs och senap.
  • Bred över och runt tårtan
  • Lägg tomater runt om tårtan på ovansidan och garnera sidorna med tunt skivad gurka
  • Forma skinkan och osten till små strutar och ställ innanför tomaterna
  • Placera druvorna i mitten
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.