Detta är min absoluta favorit !!

  • Det här behöver du:
  • 9st Landgångsbröd
  • 2 dl Majonnäs
  • 1½ dl Gräddfil
  • 1½ msk Chilisås
  • 1½ msk Citronsaft
  • 1½ msk Senap
  • 1 tsk Salt
  • ½ tsk Vitpeppar
  • 3 msk klippt Dill
  • 2 burkar Tonfisk i olja
  • 1 pkt Ärtor (200gr)
  • 3 finhackade Ägg
  • Till Garneringen behöver du:
  • 1-2 kg Räkor
  • 1  stor Tomat
  • 2 Ägg
  • 1 burk sparris (långa)

 

  • Så här gör du:
  • Koka äggen så att dom blir hård kokta
  • Lägg landgångsbröden uppe på varandra så att det blir tre lager och skär till så att det blir jämna kanter
  • Blanda ihop alla ingredienser med hjälp av en matmixer
  • Lägg landgångsbröden tre och tre och bre på en del av fyllningen. Lägg på nästa lager och var noga med att du inte lägger alla skarvar på samma ställe. Lägg på lager 3 och bre på sista fyllningen uppepå coh runt tårtan. Om det blir snålt kan du bre majonnäs runt om tårtan.
  • Så här långt kan du förberada dagen innan.

 

  • Garnering:
  • Koka 2 hägg så att dom blir hårdkokta och dela dom sedan i klyftor
  • Skär tomaten till en ros och lägg mitt på tårtan
  • Kanta tårtan med räkor
  • Garnera med sparris och äggklyftorna och fyll tårtan med räkor
Print Friendly, PDF & Email

En kommentar till Smörgåstårta med räkor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.