• Det här behöver du till 4 portioner:
  • 1,5 kg Högrev
  • Salt
  • 2 st gula lökar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½ tsk mejram
  • 2 st finrivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk stött kummin (hel)
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1½ msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar mörk oxbuljong
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • Så här gör du:
  • Skär köttet i bitar ca 2×2 cm och bryn i lite matfett
  • Lägg över köttet i en gryta och tillsätt grovhackad lök
  • Ha i salt, paprikapulver, timjan, mejram, vitlök, kummin, cayennepeppar, olivolja, vatten och buljong
  • Rör om och koka upp
  • Låt grytan sjuda på låg värme under lock i 1½ timme
  • Strimla röd och gul paprika som får sjuda med 2 minuter före servering

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.