Älskar husmanskost och speciellt Isterband med stuvad potatis. Tyvärr blir det inte allt för ofta eftersom de övriga i familjen inte äter det.

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 4st Isterband
  • 10-12 Kokta potatisar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • salt & peppar
  • finskuren gräslök eller persilja

 

  • Så här gör du:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skiva den skalade och kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
  • Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och blanda väl.
  • Häll sedan i mjölken och grädden under vispning/omrörning.
  • Låt koka upp sakta för att sedan endast sjuda på svag värme i 10 min.
  • När ugnen är varm, lägg in isterbanden på en plåt i mitten av ugnen. Alternativt stek i en medelvarm stekpanna.
  • Vänd på dom då och då och låt steka tills dom är gyllenbruna. Ca 20-25 min.
  • När korven börjar bli klar, vänd ner potatisen i stuvningen och värm upp.
  • Smaka av med salt och peppar och ha i gräslöken.
  • Servera med rödbetor.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.