• Det här behöver du för 10 personer:
  • 4 brödbottnar till smörgåstårta, ca 25 * 30 cm
  • 4 dl vispgrädde
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 350 g lättmajonnäs
  • 1 burk á 400 g fruktsallad
  • 1 salladshuvud Isberg
  • 1 gurka
  • 120 g bredbar leverpastej
  • 25 ostskivor av valfri sort (Vi använde Gouda)
  • 800 g rökt skinka
  • 200 g rostbiff
  • 1 dl torkad lök
  • Så här gör du:
  • Låt spadet från fruktsalladen rinna av i god tid och hacka sedan frukten.
  • Hacka 500 g av skinkan.
  • Vispa grädden och tillsätt crème fraiche och majonnäs. Lägg undan 1/3 av denna röran till att bre ovanpå och runt om.
  • I resten av majonäsröran häller du i den hackade frukten och den hackade skinkan.
  • Ta inte i all frukten med en gång utan lite i taget. Smaka dig fram till du tycker röran fått lagom sötma.
  • Lager 1:
  • Bred på hälften av majonnäs- och skinkröran.
  • Lager 2:
  • Bred på leverpastejen. (t.ex.Lindvalls).
  • Lager 3:
  • Bred på andra hälften av majonnäs- och skinkröran.
  • Lägg sedan botten nr 4 högst upp och bred över den tredjedel av majonnäsgrädden du tog undan.
  • Dekorera runt om med sallad, gurka och ost.
  • Dekorera ovanpå med resten av skinkan, rostbiff, ostskivor och gurka.
  • Strö över torkad lök.
Print Friendly, PDF & Email

En kommentar till Smörgåstårta á la familjen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.