• Det här behöver du till köttbullarna:
  • 1 kg köttfärs
  • Ströbröd
  • 2 msk oregano
  • ½ tsk spiskummin
  • Chilipulver
  • 1 msk rosmarin
  • 1 äggula
  • 2 tsk salt och några tag med pepparkvarnen
  • Lök om så önskas
  • Så här gör du:
  • Blanda ihop allt ordentligt och rulla köttbullarna med våta händer till den form och storlek du vill ha
  • Stek köttbullarna i olivolja.
  • Det här behöver du till tomatsåsen:
  • 1 stor finhackad/pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 bit röd chili (torkad eller krossad)
  • 2 tsk oregano
  • 3 – 4 burkar krossade tomater
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 näve färsk basilika
  • Mozarella ost
  • Så här gör du:
  • Stek försiktigt vitlöken i olivoljan i en tjockbottnadkastrull
  • tillsätt chili, oregano och krossade tomater
  • Blanda försiktigt och låt sjuda i 1 timme
  • Tillsätt vinäger och färska örter
  • Smaka av med salt och peppar
  • Lägg i köttbullarna i såsen så att dom är täckta
  • Strö över mozarella och ställ i ugnen i ca 15 minuter.
  • Klart att servera!!
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.