Vet inte hur ni fungerar när det gäller böcker, personligen läser jag inte ett smack under den mörkare delen av året, däremot när sommaren kommer så plöjer jag bok efter bok.

Boken Pepparkakshuset av Carina Gerhardsen kan jag varmt rekommendera till er som gillar spänning. Även denna gång tror man att man har koll på läget vilket man absolut inte har. Pepparkakshuset är den första boken av 3 i Hammarbyserien där man får följa kriminalkomissare Conny Sjöberg på Hammarby polisstation.

  • Pepparkakshuset:
  • En måndag i november, klockan är fyra, det mörknar och blöt snö faller över Stockholm. Mannen sätter sig tillrätta i tunnelbanan med sin kvällstidning. När han ser alla trista, gråbleka ansikten runt omkring känner han sig tillfreds. Han är ju själv framgångsrik, lyckligt gift och far till tre barn. Allt kan bara bli bättre.
  • I fönstret ser han spegelbilden av en luggsliten typ som verkar stirra på honom. Syns det utanpå att han är lycklig? Stör det? I så fall kan han leva med det.
  • Tåget bromsar in, mannen gör sig beredd att stiga av. Han märker inte att den dystra figuren reser sig också han.
  • På kort tid inträffar flera bestialiska mord i Mellansverige. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en människa därute vars drivkrafter är mycket personliga och som inte kommer att backa undan för något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *