• Detta behöver du till 4 portioner:
  • 1 rulle smördeg ( färsk )
  • 200 gram postatis ( fast )
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 5 kvistar timjan ( helst den hårda )
  • 3 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Svart peppar från kvarn
  • 200 gram getost
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st ägg till pensling
  •  
  •  
  • Så här gör du:
  • Rulla ut smördegen på ett mjölat bord och vik ihop den på tre delar
  • Kavla ut den och vik ihop den igen, denna gång på fyra delar
  • Kavla ut degen till en avlång rektangel och lägg den på ett bakplåtspapper vik in kanten ca 1cm på långsidorna
  • Tvätta och skiva potatisen lövtunt på mandolin eller med osthyvel
  • Skiva vitlöken lika tunt och lägg allt i en bunke tillsammans med potatisen
  • Smaksätt med finfördelad timjan, olivolja, flingsalt och svartpeppar
  • Krama ur ev. överflödig vätska och lägg potatisskivorna omlott över smördegen ( innanför kanten ) tillsammans med vitlöken
  • Grädda tills flarnet är gyllene och bottnarna fått färg  även på undersidan
  • Ta ut ur ugnen och smula över getosten, ringla över lite honung och strö över finhackad rosmarin
  • Servera tilltuggen varma

Receptet är hämtat hos Leila bakar

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.