• Detta behöver du till 4 portioner:
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöks klyftor
  • 2 krm torkad oregano
  • 300 gram nötfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk Worcestershire sås
  • 1 lagerblad
  • 2 msk (30 ml) rött vin
  • 400 gram krossade tomater
  • 1/2 dl mjölk
  • salt och peppar
  •  
  • Detta behövs till ostsåsen:
  • 25 gram smör
  • 25 gram mjöl
  • 3 dl mjölk
  • En nypa riven muskot
  • 60 gram riven cheddarost
  • 30 gram riven permesanost
  • 6 ark lasagne ark
  •  
  • Så här gör du:
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Värm olivoljan i en het panna. Riv lök, morot och krossa vitlöken och blanda ner i den heta pannan
  • Krydda med lagerblad, oregano, Worcestershire såsen och lite salt och peppar
  • Låt löken mjukas upp lite och lägg i mitten på pannan
  • Lägg i köttfärsen ovanpå löken och rör om för att blanda ihop
  • Tillsätt tomatpurén och låt koka i 30 sekunder, fortsätt tills köttfärsen är fint brynt
  • Tillsätt vinet och låt alkoholen koka bort innan du tillsätter dom krossade tomaterna
  • Låt sjuda i ytterligare 2-3 minuter
  • Slutligen tillsätt mjölken , stäng av värmen och ställ åt sidan
  •  
  • Så här gör du ostsåsen:
  • Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och rör om till en smet
  • På svag värme rör ner en tredje del av mjölken, vispa så att du undviker klumpar
  • Tillsett resten av mjölken en tredje del i taget och vispa så att det inte blir klumpar
  • Krydda med salt, peppar och muskot
  • Låt såsen koka upp någon minut innan du tillsätter cheddarosten
  • Rör om och ta bort kastrullen från värmen
  •  
  • I formen: 
  • Tillsätt hälften av köttfärssåsen i en form och lägg lasagne plattor ovanpå (undvik överlappning)
  • Häll i knappt hälften av ostsåsen och fördela jämt med en spatel
  • Lägg resterande av köttfärsen ovan på ostsåsen
  • Lägg på det sista lagret med lasagneplattor och använd spateln för att hälla över den resterande ostsåsen
  • Avsluta med riven parmesan och strö över en nypa oregano
  • Salta och peppra lätt över lasagnen innan du ställer in den i ugnen i 20-25 minuter
  • Serveras med en sallad bestående av 1 tsk dijonsenap, 1 msk vitvins vinäger, 2-3 msk oliv olja, salt, peppar och isbergssallad
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.