• Detta behöver du till 8 portioner:
  • 1½ kg högrev utan ben
  • 3 gula lökar
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ + 6 + 2 dl vatten
  • 3-4 lagerblad
  • 15 kryddpepparkorn
  • 5-6 morötter
  • ½ dl vetemjöl
  •  
  • Så här gör du:
  • Skär köttet i bitar
  • Skala löken och dela dom i klyftor
  • Salta och peppra köttet ordentligt och bryn det i smör i omgångar
  • Lägg över köttet i en gryta
  • Bryn löken i smör och häll över i grytan
  • Fräs ur stekpannan med ½ dl vatten och häll ner skyn i grytan
  • Ha i tomatpurén och lägg i lagerblad, krydpeppar och häll i 6 dl vatten
  • Låt sjuda i 30 minuter
  • Skal morötterna och skär dom i 1 cm tjocka skivor och lägg ner i grytan
  • Låt sjuda i ytterligare 45 minuter
  • Skaka mjök och  2 dl vatten i en burk med lock tills det är väl blandat och rör ner redningen i grytan
  • Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar
  • Servera kalopsen med kokt potatis och rödbetor
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.