• Detta behöver du till 4 personer:
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • ½ dl potatismjöl
  • 2 msk smör
  • Till såsen:
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1-2 tsk curry
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl sweet chilisås
    • Så här gör du såsen:
    • Finhacka löken och fräs i smöret tillsammans med curryn under omrörning tills löken har mjuknat
    • Strö över potatismjöl, rör om och späd i omgångar med vatten, matlagningsgrädde och sweet chilisås
    • Sjud utan lock i några minuter på svag värme
    • Skär kycklingköttet i minfre bitar och vänd dem i en blanding av salt och potatismjöl
    • Fräs bitarna i smör tills kycklingen har fått lite färg och är genomstekt
    • Servera tillsammans med ris och ev. lite mer sweet chilisås
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.