• Detta behöver du till 4 personer:
    • 800 gram fläskfilé
    • smör till stekning
    • 8 schalottenlökar
    • 3-4 vitläksklyftor
    • 4 dl rött vin
    • 4 dl kalvbuljong
    • 2 msk färsk timjan
    • 200 gram champinjoner eller shiitakesvamp
    • 2 msk olivolja
    • salt, peppar
    • färks timjan till garnering
  • Så här gör du:
  • Putsa fläskfilén och skär den i ca 2 cm tjocka skivor
  • Skala schalottenlöken och pressa ner vitlöken i en gryta med vinet, buljongen och timjan
  • Låt koka i ca 15 minuter
  • Smaka av med salt och peppar
  • Dela svampen i kvartar och stek i olivoljan, krydda med salt och peppar
  • Hetta upp en klick smör i stekpannan och stek filéskivorna gyllenbruna på båda sidorna
  • Krydda köttet med salt och peppar
  • Servera köttet med svamp, kokt lök och gärna med potatismos eller ugnsbakade potatisklyftor
  • Häll rödvinsskyn runt om och garnera med färsk timjan

Igår serverade vi pasta till denna rätt vilket gör att den passar lite mer till vardagen.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.