Nästan ett helt år senare har jag äntligen fått tummen ur och läst den sista delen i Hammarbyserien av Carin Gerhardsen. Precis som med dom andra böckerna i serien kunde jag inte sluta läsa, så boken var slut på två dagar.

Har ni inte läst hennes böcker så rekommenderar jag dessa varmt!!

  • Helgonet:
 • ”Gud är god. I natt vill Gud oss väl.” Det är vad den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tänker när han segnar ner under den mäktiga augustimånen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag.
  Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru.
  Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.
  Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?
  Utredningen leder Hammarbypoliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.

 • Nedan finner ni alla böckerna i Hammarbyserien i tur och ordning:
 • Pepparkakshuset (2008)
 • Mamma, Pappa, Barn (2009)
 • Vyssan lull (2010)
 • Helgonet (2011)

En kommentar till Helgonet

 • Tina skriver:

  Det har kommit ytterligare en bok i serien…….kommer inte ihåg vad det heter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *