Har låtit mig inspireras av ett recept jag hitta på Google men för att det ska bli mitt egna recept så har jag försökt att hitta min egen lilla touch och tycker att jag lyckades så pass bra så att jag är tvungen att dela med mig.

  • Detta behöver du:
    • kycklingfiléer
    • 1 gul lök
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 4 dl grädde
    • 2 dl vatten
    • 1 msk fiskolja
    • 1 kycklingbuljong tärning
    • 3 tsk röd currypasta
    • 3 tsk sambal oelek
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk chilipeppar
    • 1 tsk Santa Maria red hot chili flakes
    • 1 grön paprika
    • 1 msk citron/lime saft
  • Så här gör du:
  • Skär kycklingen i bitar
  • Hacka gul lök och vitlök
  • Bryn löken, vitlöken och kycklingbitarna i lite fett
  • Häll i fisksåsen och låt det puttra med en stund
  • Häll i grädde, vatten, buljong,currypastan, sambal oelek, chilikrydda, ingefära och chili flake
  • Låt puttra på svag värme i 1 timme
  • Ha i citron/lime saften
  • Lägg i papriken och låt puttra några minuter så att paprikan fortfarande är krispig
  • Smaka av med eventuellt mer kryddor beroende på hur stark du vill ha din rätt
  • Serveras med jasmineris
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.