En rätt som kan varieras i det oändliga beroende på vad man själv tycker om. I receptet så har jag använt fläskfilé men du kan lika bra använda dig av nötkött eller kyckling. Osten kan du också variera efter tycke och smak. Du kan också välja om du vill göra helinbakat eller om du ska dela upp köttet i mindre bitar så att du får flera småpaket.

  • Detta behöver du:
  • Fläskfilé
  • Smördeg
  • Cheddar ost (färdiga skivor som används till hamburgare)
  • Skinka
  • Cremé Bonjour ost vitlök
  • vatten

  • Så här gör du:
  • Stek köttet eller kycklingen så att det nästan är helt färdigt
  • Kavla ut smördegen så att d kan linda den runt köttet (det gör att den blir sprödare sen i ugnen)
  • När degen är utkavalad lägg på skinka och ovanpå skinkan lägger ni på cheddarosten
  • Lägg sedan fläskfilén ovanpå cheddarosten och toppa fläskfilén med vitlöksost
  • Vik över smördegen så att det blir ett litet paket
  • Pensla paketet med vatten och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter i ca 200-225 grader så att köttet blir klart och smördegen får fin färg

  • Till detta kan du antingen servera hasselbackpotatis eller potatisgratäng och en härlig grönsallad
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.