• Detta behöver du till 4 personer:
  • 600 gr fläskfilé
  • Marinad:
  • 2 msk olja
  • ½ dl japansk soja
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 hackad charlottenlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • Nudelsallad:
  • 1 paket risnudlar
  • 1 msk olja
  • 2 strimlade paprikor
  • 1 strimlad rödlök
  • 250 gram strimlade sugar snaps
  • 2 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk salt
  • 1½ kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • Garnering:
  • ½ kruka färsk koriander
  • 1 lime i klyftor

****

****

    • Så här gör du:
    • Putsa fläskfilén
    • Blanda ingredienser till marinaden i en skål och mixa med stavmixer
    • Marinera köttet minst en timme helst över natten
    • *
    • Efter marineringen lägg köttet i en ugnsfast form
    • Sätt in fläskfilén i ugnen (175 grader) tills den har nått en innertemperatur på 75-77 grader
    • *
    • Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen
    • Sköj dom i kallt vatten och vänd dom i lite olja så att dom inte klibbar ihop
    • Blanda nudlarna med resten av ingredienserna
    • Garnera med koriander och limeklyftor
    • *
    • Skär köttet i skivor och servera med salladen
Print Friendly, PDF & Email

En kommentar till Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.