Älskar husmanskost (förutom korv) och in min värld så är köttfärslimpa en av dom rätter som faktiskt ingår i kategorin husmanskost. Testade nedanstående recept från Kokaihop.se och rätten gick hem hos alla i famlijen, dock önskade både jag och Mr T lite mera kryddor än bara just salt och peppar.

Köttfärslimpa

Detta behöver du till 4 personer:

  • 500 gram nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 lök
  • 50 gram ströbröd
  • 0,25 dl vispgrädde
  • 0,75 dl mjölk
  • salt & vitpeppar
  • 25 gram smör
  • 1 tsk kulörsoja

Så här gör du:

  • Blanda mjölk, grädde, ströbröd & ägg i en skål
  • Låt dra i några minuter
  • Finhacka eller riv löken och lägg den i skålen
  • Tillsätt köttfärsen och kryddor och blanda väl
  • Smörj en ugnsform med hälften av smöret
  • Dela upp smeten i 3 lika stora delar och forma till limpor (4-5 cm höga, 1-1½ dm breda, 2-2½ dm långa), lägg i formen
  • Smält resten av smöret och blanda med kulörsojan
  • Pensla köttfärslimporna med smör- och sojablandningen
  • Still in köttfärslimporna mitt i ugnen och låt dom gräddas i ca 40 minuter i 200 grader
  • Servera med kokt potatis, gräddsås och sallad
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.