• Copyright by Helén Lindmark
  • Detta behöver du till 4 person:
  • 1 kg högrev
  • 1 paket bacon
  • 400 gram krossade tomater
  • 2 dl rödvin
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • ½ påse smålök
  • 200 gram champinjoner
  • ½ dl finhackad persilja
  • salt och vitpeppar
  • Copyright by Helén Lindmark
  • Så här gör du:
  • Putsa och skär köttet i bitar ca 2×2 cm, salta och peppra köttbitarna och bryn i en stekpanna
  • Lägg över köttet i en gryta
  • Stek baconet och lägg över i grytan
  • Häll i dom krossade tomaterna, rödvinet, pressa i vitlöksklyftorna, ha i buljontärningen, lagerblad och timjan
  • Låt puttra minst i en timme
  • Skala löken och ansa chanpinjonerna och lägg i grytan
  • Låt koka 20 minuter
  • Servera med pressad potatis, kokt potatis eller ris
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.