• Jordgubbscheescake1
  • Det här behöver du till kladdkaksbotten:
  • 100 gram smör
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • Det här behöver du till Cheesecake fyllningen:
  • 5 st passionsfrukter
  • 200 gram Philadelphiaost, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mosade jordgubbar
  • Det här behöver du till garneringen:
  • Färska jordgubbar
  • Citronmeliss
  • Jordgubbscheesecake
  • Så här gör du:
  • Smörj och bröa en form med löstagbarkant, 24cm i diametern
  • Smält smöret
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  • Rör ner det smälta smöret och äggen ett i taget
  • Häll smeten i formen, och grädda kakan mitt i ugnen  i 12 minuter i 175 grader
  • Låt kakan kallna helt, ta inte ut den ur formen
  • Dela passionsfrukten och gröp ur, mixa innehållet och sila genom en sil, spara saften
  • Vispa ost, socker och vaniljsocker till en jämn smet
  • Rör ner äggulorna ett i taget
  • Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmoset
  • Häll smeten över botten
  • Täck över och frys tårtan i minst 4 timmar
  • Ta fram tårtan ca 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar och citronmeliss
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.