• Grön ärtsoppa
  • Det här behöver du till 4 personer:
  • 500 gram frysta ärtor
  • 1 gul lök
  • 7 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Så här gör du:
  • Skala och hacka löken
  • Koka upp vattnet och buljongtärningarna i en kastrull
  • Lägg i dom frysta ärtorna och den hackade löken
  • Låt koka under lock ca 5 minuter
  • Mix soppan och tillsätt grädde
  • Låt den koka upp igen
  • Servera med bröd och ost
  • Tips:
  • Smaksätt Kesella kvarg med 1 krm salt och 1-2 msk riven pepparrot eller 1 pressad vitlöksklyfta och 2 tsk hackat grönt t.ex. mynta eller persilja. Lägg en klick i soppan

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.