Marängtårta med hallongrädde

Det här behöver du till 4 personer:

  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 50 gram smält smör
  • 5 msk mjölk
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 tsk bakpulver
  • *
  • 3 äggvitor
  • 3 dl socker
  • *
  • 5 dl grädde
  • 2 dl hallonsylt
  • färska hallon
  • riven choklad
  • Så här gör du:
  • Vispa ihop äggulorna tillsammans med sockret så att det blir poröst
  • Tillsätt smör, mjölk, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver, blanda ihop
  • Klicka ut runda bottnar i önskad storlek på en bakpappersklädd plåt
  • Vispa äggvitorna hårt och rör sedan ner sockret försiktigt
  • Bred ut marängen över bottnarna på plåten
  • Grädda i 175 grader i ugnen i ca 15-20 minuter
  • När marängbottnarna är klara låt dom svalna
  • Vispa grädden med hallonsylten
  • Lägg upp en botten, lägg på hallongrädde över hela botten, garnera med hallon och riven choklad
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.