Skagencheesecake med pepparrot

Detta behöver du till 4 personer:

  • Botten:
  • 25 gram smör
  • 3 skivor kavring
  • Fyllning:
  • 170 gram räkor
  • 2dl cremé fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • ½ förp Cantadou pepparrot
  • 3 msk dill
  • 1 msk röd stenbitsrom
  • ½ hackad rödlök
  • 2 gelatinblad
  • Garneing:
  • Tomat
  • Gurka
  • Citron
  • Räkor
  • Röd stenbitsrom

 

  • Så här gör du:
  • Mixa kavring och smör. Lägg plastfolie (ska gå upp över kanten) i fyra potionsformar och tryck ut lika mycket botten i varje. Ställ kallt
  • Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10 minuter
  • Skala och hacka räkorna grovt, blanda dom med 1 dl av cremé fraichen, majonnäs och cantadouosten
  • Blanda ner lök, dill och rom i räkröran
  • Värm resten av cremé fraichen i en kastrull, krama ur gelatinbladen och låt smälta under omrörning i kastrullen.
  • Låt cremé fraichen svalna och hälls sedan ner i cheesecake smeten och rör om ordentligt
  • Häll smeten i formarna, täck med plastfolie och ställ i kylen i minst två timmar
  • Vid servering, lyft ur formarna och ta bort plasten, lägg på tallrikar och garnera med tomat, gurka, citronskiva och reste av romen

 

Receptet är hämtat från halv åtta hos mig och recept.nu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.