Hallon, vit choklad och maränger är några av mina favoriter om man nu blandar ihop detta så är denna dessert en riktigt favorit 🙂

semifreddo med hallon och vit choklad

Det här behöver du till 2 personer:

  • 3 äggulor
  • 1 msk socker
  • 50 gram vitchoklad, hackad
  • 1 dl grädde
  • 1½ dl vispad grädde
  • ½ dl hallon för dekoration
  • 1 dl smulade maränger

Till hallonsåsen behöver du:

  • 1 dl hallon
  • ½ dl vatten
  • 1-2 msk socker

Chokladdekorationer:

  • 50 gram mörk choklad

Så här gör du:

  • Vispa samman äggulor och socker hårt, rör i hallonen
  • Smält chokladen i grädden över ett vattenbad, rör samman med äggulorna
  • Låt svalna något och vänt i grädden
  • Häll i hälften av smeten i en liten form, smula över marängerna och häll sedan i resten av smeten
  • Plasta och ställ i frysen över natten
  • Hallonsås: koka samman alla ingredienserna och låt svalna
  • Chokladdekorationer: Smält chokladen över vattenbad
  • Tryck ut den smälta chokladen på smörpapper
  • När den börjar stelna, skär ut figurer med hjälp av en pepparkaksform eller sporre
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.