ANTAL PORTIONER: 4

Fiskgryta med saffran och räkor

INGREDIENSER:

  • 400 gram vit fisk
  • 200 gram räkor
  • 1 purjolök
  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 påsar saffran (1g)
  • 2 dl vitt vin eller matlagninsvin
  • 3msk hummerfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl créme fraiche
  • 20 cocktailtomater
  • Salt och peppar

 

INSTRUKTIONER:

  1. Skala räkorna och ställ kallt
  2. Strimla purjolöken och fänkålen fint
  3. Skala och skär morötterna i tunna skivor och hacka vitlöken
  4. Fräs purjolök, fänkål, morötter och vitlöken i smör och saffran i några minuter
  5. Tillsätt vitt vin, fond och vatten
  6. Låt koka upp och rör ned créme fraiche
  7. Skär fisken i 3 x 3 cm bitar, lägg i och låt sjuda under lock tills dom nästan är klara
  8. Lägg på tomaterna och räkorna, låt dom bli varma utan att koka
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.