Laxbiff med sesamfrö och het mangosalsaANTAL PORTIONER: 4

 

INGREDIENSER:

  • 400 gram lax
  • 2 ägg
  • 4 msk sojamjöl
  • 1 röd chilifrukt
  • ev 4 krm sesamolja
  • Sesamfrön till panering
  • Ruccola

INGRIDIENSER TILL SALSAN:

  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 avokado
  • 1 chilifrukt
  • 300 gram mango (fryst går lika bra)
  • 1 lime
  • 4 msk rapsolja
  • Salt och peppar

 

INSTRUKTIONER:

  1. Börja med salsan – Klyfta tomaterna och skär ur innanmätet (spara i en skål)
  2. Skär tomaterna i tärningar
  3. Skala och hacka rödlöken, dela avokadon i bitar och strimla chilin
  4. Vänd ihop tomat, rödlök, chili, avokadon och mangon
  5. Vispa ihop innanmätet från tomaterna tillsammans med olja, limesaft och lite salt och peppar
  6. Vänd ner dressingen i tillsammans med grönsakerna
  7. Skär laxen i kuber och lägg ner i en matberedare tillsammans med ägg och sesamolja, kör i några sekunder
  8. Tillsätt sojamjöl, salt, peppar och finhackad chili
  9. Forma till biffar och vänd i sesamfrö
  10. Stek biffarna i olja ca 3-4 minuter på varje sida
  11. Servera laxbiffarna på en bädd av ruccola med salsan på sidan om
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.