ANTAL PORTIONER: 5-6

INGREDIENSER:

  • 1 kg kyckling
  • 150 gram Parmigiano Reggiano (22 månader)
  • 5 dl grädde
  • 2st vitlöksklyftor
  • 1st grönsaksbuljongtärning
  • Basilika (torkad)
  • Cayennepeppar
  • Mjöl till att reda av såsen med

 

INSTRUKTIONER:

  1. Skär kycklingen i bitar och stek bitarna så dom är klara och har fått fin färg
  2. Riv parmesanosten grovt och ta ur kycklingen ur stekpannan
  3. Pressa i vitlöken och låt fräsa en stund innan du häller i grädde och har i grönsaksbuljongen
  4. Låt koka en liten stund innan du lägger i den rivna parmesanosten
  5. Krydda med basilika och cayennepeppar efter tycke och smak
  6. Vid behov red av såsen med lite mjöl
  7. Klar att servera till pasta eller annat gott tillbehör

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.