ANTAL PORTIONER: 4

 

INGREDIENSER: 

  • Mjölig potatis
  • 1 burkar anjovisfiléer (Grebbestad, rosa burkar)
  • 1 gul lök
  • Vispgrädde
  • Ströbröd

 

INSTRUKTIONER:

  1. Skala potatisen och riv i strimlor (grövsta)
  2. Lägg hälften av den rivna potatisen i botten på en smord form ( storlek: 20x 30 x 4 cm)
  3. Lägg hela anjovisfiléer uppepå potatisen, häll ansjovisspadet från en burk över potatisen och anjovisen
  4. Skär löken i ringar och stek så att löken blir gyllenbrun
  5. Lägg löken ovanpå anjovisen och lägg på resten av potatisen
  6. Häll på grädde jäms med potatisen och strö över ströbröd
  7. Ställ i ugnen i ca 40 minuter i 220 – 225 grader

 

NOTERINGAR:

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.