ANTAL PORTIONER: 4

 

INGREDIENSER: 

  • Benfri kotlett
  • Mjöl
  • Ägg
  • Ströbröd
  • Potatis
  • Grönsaksbuljong
  • Olja och smör
  • Valfria kryddor till kryddning

 

INSTRUKTIONER:

  1. Börja med potatisen som tar längst tid
  2. Dela potatisen i klyftor och förkoka i grönsaksbuljong i ca 5-7 minuter
  3. Blanda potatisen med lite olja och valfria kryddor
  4. Lägg potatisklyftorna på en plåt och ställ in i ugnen i ca 30-40 minuter i 225 grader
  5. Skär den benfria kotletten i lite tjockare skivor som sedan bankas ut till den tjocklek som önskas
  6. Panering: Vänd dom tunna skivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd
  7. Hetta upp olja och ha i en klick smör (för färgens skull) och ”fritera” tills schnitzeln är klar och har fått en gyllenbrun färg

 

NOTERINGAR:
Servera schnitzeln med citron, kapris och eventuell anjovisfilé

Så mycket godare att göra egen schnitzel. En äkta Wienerschnitzel består av kalvkött med det går precis lika bra att göra schnitzel på fläskkött, kyckling eller kalkon. I receptet nedan har jag använt mig av benfri kotlett.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.