ANTAL PORTIONER: 4

 

INGREDIENSER: 

  • 250 gram pasta t.ex. Gnocchi
  • 1st grönsaksbuljongtärning
  • 300 gram kassler
  • 1/2 burk ananas (stor burk)
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1/2 dl rödvin
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1 1/4 dl riven ost

 

INSTRUKTIONER:

  1. Koka pastan enligt anvisningen tillsammans med grönsaksbuljongen
  2. Tärna kasslern
  3. Häll av vattnet från pastan när den är klar och blanda pasta, kassler och ananas i en ugnsfast form
  4. Blanda creme fraiche, matlagningsgrädde, chilisås, rödvin och citronpeppar i en bunke
  5. Rör om väl och häll sedan såsen över gratängen och toppa med riven ost
  6. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter i 225 grader

 

NOTERINGAR:
Vill man inte använda sig av vin i såsen så går det bra att ersätta vinet med kalvfond

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.