ANTAL PORTIONER: 4

 

INGREDIENSER: 

  • 1-3 askar med Jell-O
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 3 tsk gelatinpulver
  • 3/4 dl socker
  • 3 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Jordgubbar

 

INSTRUKTIONER:

  1. Tillred Jell-O enligt anvisningen på förpackningen
  2. Placera glas i muffinsformar så dom kan ställas lite snett
  3. Fyll glasen med Jell-O och ställ i kylen i minst 2 – 4 timmar
  4. När Jell-O är klar, häll mjölken i en kastrull och ha i gelatinpulvret
  5. Låt detta stå och dra sig i ca 5 minuter till ytan på mjölken ser lite skrynklig ut
  6. Värm mjölken försiktigt på mellanvärme så att gelatinet löser upp sig, rör om hela tiden, mjölken ska bli varm men får inte koka
  7. När gelatinen har löst sig, rör i socker och låt även sockret lösa upp sig
  8. Ta bort från plattan och rör ner grädden och vaniljextrakt, låt svalna till det är rumstempurerat
  9. Plocka bort glasen från muffinsformarna, när du häller ner pannacottasmeten tippa glaset lite och fyll upp så att det täcker Jell-O
  10. Ställ i kylen i 1 – 2 timmar innan den serveras
  11. Garnera med jordgubbar

 

NOTERINGAR:

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.