• Strawberry Panna Cotta
  • Detta behöver du:
  • 1-3 boxar Jell-O
  • 3 ½ dl mjölk
  • 3 tsk gelatinpulver
  • 3/4 dl socker
  • 3 ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Så här gör du:
  • Tillred Jell-O enligt anvisningen på förpackningen
  • Placera glas i en muffinsform så du kan ställa dom lite snett
  • Fyll i glas och ställ i kylen i 2-4 timmar tills den är klar
  • *
  • När Jell-O är klar häll mjölken i en kastrull och ha i gelatinpulvret.
  • Låt detta stå och dra sig i ca 5 minuter tills ytan på mjölken ser lite skrynklig ut
  • Värm mjölken försiktigt på mellan värme så att gelatinen löser upp sig, rör om hela tiden, mjölken ska bli varm men får inte koka
  • När gelatinet har löst sig, rör i sockret tills även det har lösts upp
  • Ta bort från plattan och rör ner grädden och vaniljextraktet och låt svalna tills det är rumstempererat
  • *
  • Plocka bort glasen från muffinsformen, när du häller i pannacotta smeten tippa glaset lite och fyll upp så att det täcker Jell-O
  • Ställ in i kylen 1-2 timmar innan den serveras
  • Garnera med en halv jordgubbe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *