(Bild kommer)

Det här behöver du:
Marängbotten:
6 äggvitor
3 dl strösocker
Ovanpå bottnen:
200 gram mörk choklad
Fyllning:
5 dl vispgrädde
100 gram vit choklad, finhackad
2 dl hallon
Garnering:
2 dl hallon

 

Gör så här:
Marängbotten:
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa till ett hårt skum.
Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper (30 x 38 cm)
Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 50 minuter.
Låt den kallna på plåten.
Smält den mörka chokladen över vattenbad.
Pensla marängbottnen med chokladen och ställ i kylen tills chokladen har stelnat.

Ovanpå bottnen:
Vispa grädden fluffig.
Hacka den vita chokladen och blanda ner den i grädden.
Mosa hallonen lite lätt och blanda dem medgrädden.
Bred ut hallongrädden på marängbottnen.
Strö över hallon, antingen i bitar eller hela.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *