ANTAL PORTIONER: 16 bitar                                                          

 

INGREDIENSER:

  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 200 gram mörk choklad
  • 100 gram vit choklad, finhackad
  • 10 dl vispgrädde
  • 4 dl hallon

 

 

 

INSTRUKTIONER:

  1. Börja med marängbotten genom att vispa äggvitorna till ett vitt skum
  2. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa till ett hårt skum
  3. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper ( 30 x 38 cm)
  4. Grädda botten i nedre delen av ugnen i ca 1 time och 50 minuter
  5. Låt marängbotten kallna när den är klar
  6. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad
  7. Pensla marängbotten med chokladen och stall i kylen tills chokladen har stelnat
  8. Vispa grädden fluffing
  9. Hacka den vita chokladen och blanda ner i grädden
  10. Mosa 2dl av hallonen lite lätt och blanda ner i grädden
  11. Bred ut hallongrädden på marängbotten och garnera med hela hallon

 

NOTERINGAR:

Sätt ugnen på 100 grader

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.