ANTAL PORTIONER: 4

INGREDIENSER: 

  • 1 dl quinoa (3dl kokt)
  • 500 gram jordgubbar
  • 250 gram gula tomater
  • 2 avokado
  • 200 gram halloumi
  • 65 gram blandsallad
  • ½ msk rapsolja

Jordgubbsmarinad:

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 lime: zest + 1 msk limesaft
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Topping:

  • ½ dl pumpakärnor
  • 1 kruka mynta

 

INSTRUKTIONER:

  1. Koka quinoan enligt anvisning, låt svalna något. Fluffa upp quinoan med en gaffel.
  2. Skär jordgubbarna i kvartar och lägg i en skål.
  3. Blanda ingredienserna till jordgubbsmarinaden och vänd ner jordgubbarna. Låt stå medan du förbereder resten.
  4. Skölj och skär tomaterna på mitten.
  5. Skär avokadon och halloumi i bitar på bredden.
  6. Stek halloumi på båda sidorna i rapsolja tills osten har fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  7. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna tills de börjar poppa och får en lätt gyllene färg.
  8. Varva quinoa, marinerade jordgubbar, tomater, avokado och blandsallad på ett stort fat.
  9. Ringla över marinaden och toppa med pumpakärnor och färsk mynta.

 

NOTERINGAR:

Receptet är hämtat ur ”The new green sallad” av Therese Elgquist (Bonnier fakta)
Foto av Fanny Hansson

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.