(Bild kommer)

Det här behöver du till 4 personer:
1 dl quinoa (3dl kokt)
500 gram jordgubbar
250 gram gula tomater
2 avokado
200 gram halloumi
65 gram blandsallad
½ msk rapsolja
Jordgubbsmarinad:
1 msk äppelcidervinäger
1 lime: zest + 1 msk limesaft
1 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
Topping:
½ dl pumpakärnor
1 kruka mynta

 

Så här gör du:
Koka quinoan enligt anvisning, låt svalna något. Fluffa upp quinoan med en gaffel.
Skär jordgubbarna i kvartar och lägg i en skål.
Blanda ingredienserna till jordgubbsmarinaden och vänd ner jordgubbarna. Låt stå medan du förbereder resten.
Skölj och skär tomaterna på mitten.
Skär avokadon och halloumin i bitar på bredden.
Stek halloumin på båda sidorna i rapsolja tills osten har fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna tills de börjar poppa och får en lätt gyllene färg.
Varva quinoa, marinerade jordgubbar, tomater, avokado och blandsallad på ett stort fat.
Ringla över marinaden och toppa med pumpakärnor och färsk mynta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *