• Detta behöver du till 4 portioner (6 portioner om det är en förrätt):
  • 400 g Kavli kräftost
    2 dl creme fraiche
    1 burk kräftstjärtar
    2 stora morötter
    Redning: 100 g naturell färskost
    3 msk skaldjursfond alt 2 fiskbuljongtärningar
    1 liter vatten
    1 knippe dill

  • Så här gör du:

  • Grovriv morötterna och låt dem fräsa i smör och mjöl i stor kastrull.
    Späd med vatten, fond/buljong och cayennepeppar efter smak (det ska vara lite sting i den!) och låt koka upp en stund på medelvärme.
    Lägg sedan i mjukost och fraiche och låt småputtra ännu en stund, här brukar jag köra med stavmixern i soppan för jag vill ha den relativt slät.
    Stäng av plattan och lägg i hackad dill och grovhackade kräftstjärtar. Servera som den är eller med en bit baguette!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *