ANTAL PORTIONER: 4 eller 6 om man ska ha den som förrätt

 

INGREDIENSER: 

  • 400 gram Kavli kräftost
  • 2 dl creme fraiche
  • 200 gram kräftstjärtar
  • 2 stora morötter
  • mjöl till redning
  • 3 msk skaldjursfond
  • 1 liter vatten
  • 1 knippe dill
  • Cayennepeppar

 

INSTRUKTIONER:

  1. Grovriv morötterna och låt dom fräsa i smör
  2. Strö över lite mjöl och rör om, späd med vatten, fond.
  3. Krydda med cayennepeppar efter smak och låt koka upp en stund på medelvärme
  4. Lägg i mjukost och creme fraiche och låt puttra en stund
  5. Ta av plattan och ha i grovhackade kräftstjärtar och grovhackad dill

 

NOTERINGAR

För en slät soppa så kan stavmixer användas efter att man har haft i mjukost och creme fraiche (punkt 4)
Servera soppan som den är eller med en bit baugette.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.