Det här behöver du till 4 portioner:
400 gram valfri pasta
400 gram kassler
300 gram broccoli

Till såsen behöver du:
140 gram tärnad bacon
3 dl vispgrädde
140 gram ädelost
1 ½ dl riven ost ( +1 dl riven ost till topping)

Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen
Skiva eller tärna kasslern
Blanda samman pasta, kassler och broccolin i en smord form
SÅS:
Stek baconet gyllene och låt rinna av på papper. (Spara lite bacon till dekoration)
Koka upp grädden och smula ner ädelosten, tillsätt riven ost och bacon
Häll såsen i formen och strö över osten
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter
Garnera med persilja och bacontärningar

 

Bilden är lånad från Hemmets.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *