ANTAL PORTIONER: 10-12 personer

 

INGREDIENSER:

  • 24 skivor kvadratiskt formbröd utan kanter

Fyllning 1:

  • 1 dl pesto rosso
  • 1 dl créme fraiche

Fyllning 2:

  • 1 burk (200 gram) grön eller svart tapenade

Fyllning 3:

  • 200 gram färskost med vitlök & örter
  • 6 skivor salami

Garnering: 

  • 500 gram färskost
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 citron (saften)
  • Svartpeppar (färskmald)

Topping:

  • 250 gram minimozzarella
  • 150 gram svarta eller gröna oliver
  • 35 gram mâchesallad
  • 100 gram lufttorkad skinka
  • Plommontomater

 

INSTRUKTIONER:

  1. Blanda pesto och créme fraiche till första fyllningen
  2. Lägg ut 6 skivor formbröd och bred pesto- och créme fraiche-röran
  3. Toppa med ytterligare 6 skivor formbröd och bred ut tapenaden
  4. Toppa med 6 skivor formbröd och bred ut den smaksatta färskosten (vitlök & örter)
  5. Lägg på salamin och toppa med dom sista skivorna av formbrödet
  6. Vispa färskosten med majonnäs och citronsaft till en jämn bredbar créme
  7. Smaka av med salt och peppar
  8. Täck smörgåstårtan med majonnäs- och färskoströran
  9. Låt stå kallt minst en timme
  10. Garnera tårtan med mâcheblad runt om och toppa med mozzarella, oliver, lufttorkad skinka och tomater
  11. Krydda med nymald svartpeppar

 

NOTERINGAR:

För extra saftig smörgåstårta gör tårtan kvällen innan och låt stå över natten

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.