(Bild kommer)

Det här behöver du till 10-12 portioner:
9 landgångsbröd el ca 27 stora formbrödsskivor
Fyllning:
1 litet grönt äpple (med skalet kvar)
3 salladslökar
3/4 dl finhackade syltlökar
200 gram strimlad skinka
300 gram färskost (naturell, pepparrot eller vitlök & örter)
2 dl creme fraiche
Salt & vitpeppar
Toppkräm:
2 ½ dl vispad grädde
250 gram mascarponeost eller naturell färskost
250 gram kesella (ej mager)
2-3 msk riven färsk pepparrot
Garnering:
200-300 gram skivad rökt skinka
100 gram lufttorkad skinka
100 gram gröna oliver
1 ask cocktailtomater, 250 gram
1 ask jordgubbar, 250 gram
1 hel gurka
Honungsmelon
Pinjenötter
Kantgarnering:
Machesallad

 

Gör så här:
Fyllning:
Finhacka äpplet och salladslöken i små bitar. Blanda mes syltlöken och resten av ingredienserna till fyllningen. Smaka av med salt och vitpeppar.
Skär bort kanterna på brödet och lägg upp 3 skivor bredvid varandra.
Bred på hälften av fyllningen och lägg på ett nytt lager bröd. Bred på resten av fyllningen. Lägg på ett nytt lager bröd.
Toppkräm:
Vispa grädden hårt.
Blanda den med mascarponeost och kesella. Smaka av med pepparrot.
Bred blandningen ovanpå tårtan och på kanten.
Garnering:
Rulla ihop skinkan till rullar eller rosor, sätt oliverna på tandpetare.
Dela tomaterna och jordgubbarna.
Skiva gurkan på längden ev. med osthyvel och rulla ihop ”gurkbanden.
Skär melonen i tunnaskivor.
Rosta pinjenötterna i en het panna till dom har fått fin färg.
Garnera tårtan ovanpå med skinka, oliver, grönsaker och frukt. Strö över nötterna och garnera kanten med salladsblad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *